onsdag den 30. januar 2008

MOBILITET/MOBILITY

Privatbilismen er en forudsætning for de forstæder vi kender i dag, men den stadig stigende bilisme er også en af de største syndere i miljøbelastningen, og den motoriserede livsstil påvirker folkesundheden. Fremtidens Forstad må udvikles så den tilgodeser den kollektive transport og virker befordrende for den lette trafik. POD (Pedestrian Oriented Development) er en værdibaseret tilgang til byplanlægning, som fokuserer på livsstil og miljø. Målet er at motivere fodgængertrafik og tilgodese de lette trafikanter. Dels som et redsskab til at skabe levende og sunde byer, dels for at motivere legemlig bevægelse frem for bilisme. Fremtidens Forstad må have en størrelse og en struktur som gør bilen overflødig.

Hvordan skaber vi øget fokus på de lette trafikanter i udviklingen af vores byer – ikke blot i den konkrete byplanlægning, men også i befolkningens bevidsthed?

Hvordan skaber vi en by, der motiverer brugen af kollektiv trafik, prioriterer de lette trafikanter og ideelt set gør bilen overflødig?

Hvordan kan privatbilismen reduceres uden at vores mobilitet hæmmes?

Ingen kommentarer:

Blog-arkiv