onsdag den 9. april 2008

Debat: Forbud mod plasticposer er skidt for miljøet

Supermarkedernes plasticposer bliver fremstillet og afbrændt så miljørigtigt, at gevinsterne ved et forbud i bedste fald vil være yderst minimalt og i værste fald skabe større miljøproblemer, fastslår plast-forsker.

Plasticposer har et så godt miljøregnskab, at det er svært at finde alternativer til supermarkedets indkøbsposer, hvis politikerne indfører et forbud mod plasticposer. Det mener lektor og akademiingeniør ved Aalborg Universitet Birgit Kjærside Storm, der har forsket og undervist i plastfremstilling i 20 år.


et totalt forbud mod plasticposer, som bør erstattes af stofposer eller poser i materialer, der kan nedbrydes i naturen. Miljøpolitisk medarbejder i Forbrugerrådet Claus Jørgensen har ellers meldt sig positivt overfor forslaget og nævner blandt andet papirposer.

Men ifølge Birgit Kjærside Storm medfører en lang række alternative poser blot nye miljøproblemer – og papirposen er et skidt alternativ. Ved fremstilling af papirposer skal der nemlig udskilles lignin og hemicellulose fra træet. Det kræver både store mængder vand og et kemikalieforbrug.


Følg debatten her: http://ing.dk/artikel/86995

Ingen kommentarer:

Blog-arkiv